Realisaties kinder- en tienerkleding

Opleidingsprofiel
CVO
Voor elke opleiding in het volwassenenonderwijs bestaat een opleidingsprofiel. Het beschrijft wat je zal leren. Er staat in hoeveel lestijden er zijn en hoeveel modules. Wanneer je alle modules van een opleiding succesvol hebt afgerond, ontvang je voor die opleiding een certificaat of diploma.

Opbouw en modules

Realisaties kinder- en tienerkleding diagram image
 • De module “Basis naaien” dient gesitueerd te worden in het begin van de opleiding. In deze module worden de grondbeginselen van het naaien aangeleerd. De cursist maakt kennis met basishandelingen en basistechnieken van stikken, knippen, naaien en strijken. Bij het beëindigen van deze module kan de cursist deze technieken onder begeleiding uitvoeren op eenvoudige werkstukken.
  Studiebewijs
  Deelcertificaat
  Lestijden
  120

  Zoek waar je dit kan volgen
 • In de module “Realisaties kinder- en tienerkleding” worden de kennis en vaardigheden voor diverse modellen aangeleerd en bijgestuurd. Realisatietechnieken worden ingeoefend door middel van vooroefeningen. Tijdens het verwerven van de basiscompetenties is het van belang te streven naar kwalitatieve vakkennis en zelfstandig werken.
  Studiebewijs
  Deelcertificaat
  Lestijden
  120

  Zoek waar je dit kan volgen
 • In de module “Realisaties kinder- en tienerkleding gevorderden” worden de kennis en vaardigheden voor diverse complexe modellen aangeleerd en bijgestuurd. Realisatietechnieken worden ingeoefend door middel van vooroefeningen. Tijdens het verwerven van de basiscompetenties is het van belang te streven naar kwalitatieve vakkennis en zelfstandig werken.
  Studiebewijs
  Deelcertificaat
  Lestijden
  120

  Zoek waar je dit kan volgen

Waar kan je deze opleiding volgen?

Omschrijving van het opleidingsprofiel

De opleiding Realisaties kinder- en tienerkleding dient gesitueerd te worden binnen het studiegebied MODE. De opleiding Realisaties kinder- en tienerkleding betreft het aanleren van kennis en vaardigheden op het vlak van mode. In de opleiding worden vakkennis en kwaliteit uitgediept en realisatietechnieken aangeleerd specifiek voor kinder- en tienerkleding. Na het beëindigen van deze opleiding kan de cursist:

 • kwaliteitsvolle werkstukken zelfstandig vervaardigen
 • realisatietechnieken vakkundig toepassen
 • diverse werkstukken zelfstandig aanpassen op persoon en in patroon.
 • via het verwerven van deze vaardigheden zich professioneel verder ontwikkelen
Thema's
Mode, interieur en ontwerp
Mode, interieur en ontwerp > Kleding maken of herstellen
Ingericht vanaf
08.12.2006
Niveau
Secundair Volwassenenonderwijs
Lestijden
360
Toelatingsvoorwaarden
Meer weten over de voorwaarden
Studiebewijs
Certificaat
Beroepskwalificatie
Neen
Diplomagerichte opleiding
Neen