Zoek een opleiding in het volwassenenonderwijs

Ik wil zoeken met meer filters

Weet je nog niet welke opleiding je wil volgen? We zetten je op weg.

Help mij zoeken

Leraar worden?

Wil je graag voor de klas staan? Leraar worden kan op verschillende manieren met een (bijkomende) opleiding in het hoger onderwijs. Een lerarenopleiding bestaat in alle vormen en maten. 
Exploreer je opties en lees alle informatie op de website: lesgeven is alles geven.

Vind de lerarenopleiding die bij je past

Zoek een opleiding op basis van je interesse

Het volwassenenonderwijs biedt een waaier aan mogelijkheden. Van elektriciteit tot schoonheidsverzorging, van mode tot lassen. Ook je diploma secundair onderwijs kan je in het volwassenenonderwijs behalen. Zoek op basis van thema's die je interesseren.

Toon alle thema's

Flexibel studeren in het volwassenenonderwijs

Als volwassene kan je flexibel studeren en kiezen uit heel veel opleidingen of cursussen. Studeren kan overdag of 's avonds, op een weekdag of in het weekend. Sommige lessen volg je in groep, andere online. Bij sommige opleidingen kan je zelfs een stage volgen of duaal leren (een combinatie van werkplekleren en lessen volgen).

Dit moet je weten voor je start

Erkende opleidingscentra

Je kan les volgen in een centrum voor basiseducatie (Ligo-CBE) of in een centrum voor volwassenenonderwijs (CVO). De centra zorgen voor kwaliteitsvolle opleidingen die erkend zijn door het Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming. Ook de studiebewijzen die je bij deze centra behaalt zijn officieel erkend. Je vindt opleidingscentra verspreid in Vlaanderen en Brussel.

Vind een centrum in je buurt

Laat je inspireren!

In september startte ik met de opleiding zorgkunde, en studeer dus bijna af. Ik ben een vlotte babbelaar met een goed gevoel voor humor. Ik leg dan ook graag en gemakkelijk contact met anderen. Als zorgkundige wil ik de mensen niet alleen de nodige zorg bieden, maar hen ook een duwtje in de rug geven en een hart onder de riem steken. En lachen is natuurlijk het beste medicijn.

Ik ben Céline.

Ik wil mensen verzorgen en hen een lach bezorgen.

Ik startte een aantal jaar geleden met Nederlands als tweede taal. Intussen ben ik afgestudeerd als cursist NT2 4.2. In mijn geboorteland, Roemenië, was ik godsdienstleraar. Ik heb Nederlands op hoog niveau gevolgd om ook in Vlaanderen aan de slag te kunnen in het onderwijs – met succes; intussen geef ik al 3 jaar orthodoxe godsdienst in verschillende scholen.

Ik ben Theodor,

en ik wil de leraars van mijn dochter kunnen verstaan.