Opleidingscentra

Volwassenen kunnen bijleren in een centrum voor basiseducatie (Ligo-CBE) of in een centrum voor volwassenenonderwijs (CVO). Die centra zorgen voor kwaliteitsvolle opleidingen die erkend zijn door het Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming. Wanneer je alle modules van een opleiding succesvol hebt afgerond, ontvang je voor die opleiding een certificaat of diploma dat officieel erkend is.

Centra voor volwassenenonderwijs (CVO)

Wil je als volwassene je diploma secundair onderwijs halen? Of wil je een beroep, een taal of iets anders leren? Dat kan in een CVO. Je kan er overdag of ’s avonds les volgen, op weekdagen of in het weekend. Ook afstandsonderwijs is mogelijk. Bij sommige opleidingen kan je een stage volgen of duaal leren. Duaal leren is een combinatie van leren op de werkplek en lessen in het CVO.

Ontdek wat je kan volgen in de centra voor volwassenenonderwijs.

Centra voor basiseducatie (Ligo-CBE)

Wil je (beter) Nederlands spreken? Wil je dingen leren die je in het dagelijkse leven kunnen helpen? Ben je niet lang naar school gegaan? Zijn lezen, schrijven of rekenen moeilijk voor jou? Dan is les volgen in een Ligo-CBE misschien iets voor jou. Les volgen kan overdag of ’s avonds, op weekdagen of in het weekend. Ook afstandsonderwijs is mogelijk.

Ontdek wat je kan volgen in de centra voor basiseducatie.