Medewerker fastfood

Opleidingsprofiel
CVO
Voor elke opleiding in het volwassenenonderwijs bestaat een opleidingsprofiel. Het beschrijft wat je zal leren. Er staat in hoeveel lestijden er zijn en hoeveel modules. Wanneer je alle modules van een opleiding succesvol hebt afgerond, ontvang je voor die opleiding een certificaat of diploma.

Opbouw en modules

Medewerker fastfood diagram image
  • In deze module leert de cursist klassieke warme en koude fastfoodgerechten, zoals belegde broodjes, salades, hamburgers, pannenkoeken, enz. bereiden, dresseren, klaarzetten, verpakken en etiketteren en aan de klant verkopen. De cursist leert ook alle voorbereidende werkzaamheden en naverwerkende activiteiten verrichten (afval sorteren, afwassen, opruimen, schoonmaken).
    Studiebewijs
    Deelcertificaat
    Lestijden
    80

    Zoek waar je dit kan volgen
  • In deze module leert de cursist trendy warme en koude fastfoodgerechten, zoals pokebowl, frozen yoghurt, tapas, bagels, trendy hamburgers, pasta’s, wokgerechten, enz. bereiden, dresseren, klaarzetten, verpakken en etiketteren en aan de klant verkopen. De cursist leert ook alle voorbereidende werkzaamheden en naverwerkende activiteiten verrichten (afval sorteren, afwassen, opruimen, schoonmaken).
    Studiebewijs
    Deelcertificaat
    Lestijden
    80

    Zoek waar je dit kan volgen

Omschrijving van het opleidingsprofiel

In de opleiding Medewerker fastfood Volwassenenonderwijs leert men eenvoudige koude en warme gerechten bereiden of samenstellen en instaan voor de verkoop, de bediening of de bezorging van deze producten, teneinde een snelle, correcte en kwaliteitsvolle service te bieden aan de gast.

Voedselveiligheid, hygiënisch, kostenbewust en efficiënt werken zijn een rode draad in deze opleiding.

De medewerker fastfood kan zowel in de zaal als in de keuken tewerkgesteld worden. De medewerker fastfood bereidt en schikt koude of warme gerechten, zoals belegde broodjes, salades, frietjes en gefrituurde gerechten, hamburgers, pizza's, pasta's, desserts, ijs, pannenkoeken, enz. door verschillende bestanddelen samen te brengen en af te werken. De medewerker fastfood staat in voor de verkoop van deze gerechten en de bediening van de gast. De medewerker fastfood zorgt tevens voor het klaarmaken van de zaal, van het buffet of van de toonbank, ruimt af en maakt schoon.
Thema's
Voeding en horeca
Voeding en horeca > Restaurant - Brasserie - Keuken
Ingericht vanaf
01.09.2020
Niveau
Secundair Volwassenenonderwijs
Lestijden
160
Toelatingsvoorwaarden
Meer weten over de voorwaarden
Studiebewijs
Certificaat
Beroepskwalificatie
Ja
Diplomagerichte opleiding
Neen