Italiaans Richtgraad 3 (ERK B2)

Opleiding
CVO
Onderwijsinstelling
GO! CVO Scala
Thema's
Talen
Talen > Italiaans
Locaties
Provincie West-Vlaanderen

Inhoud van de opleiding

De opleiding Europese talen groep 1 Richtgraad 3 (ERK B2) (= Europese talen groep 1 = Deens, Duits, Engels, Frans, Italiaans, Noors, Portugees, Roemeens, Spaans, Zweeds) hoort thuis in de studiegebieden EUROPESE TALEN RICHTGRAAD 3 EN 4 en SCANDINAVISCHE TALEN. Taalopleidingen situeren zich op een bepaald niveau, in het decreet “richtgraad” genoemd. Een richtgraad is "een specifieke graad binnen het secundair onderwijs voor sociale promotie voor studiegebieden die niet in graden, overeenstemmend met die van het secundair onderwijs, ingedeeld kunnen worden." (art. 3,37°)1 . 

Met de opleiding Europese talen groep 1 Richtgraad 3 (ERK B2) wordt de cursist een echte talige zelfstandigheid aangeleerd. Het meest opvallende kenmerk van de taalbeheersing op richtgraad 3 (Vantage – B2) is dat de taalgebruiker adequaat kan inspelen op de communicatiesituaties en weinig hinder ondervindt van talige beperkingen. Dit niveau komt in de niveaubeschrijvingen van het Europees Referentiekader voor Talen (ERK) overeen met Vantage (B2). 

Na de modules “Europese talen groep 1 Vantage Mondeling A”, “Europese talen groep 1 Vantage Mondeling B”, “Europese talen groep 1 Vantage Schriftelijk A” en “Europese talen groep 1 Vantage Schriftelijk B” kan de cursist: 
➢ de hoofdzaken begrijpen van complexe, zowel als abstracte teksten, met inbegrip van technische materies binnen zijn vakgebied 
➢ vlot en spontaan communiceren en wel zo dat een gesprek met de moedertaalspreker voor beide partners zonder inspanning verloopt 
➢ gedetailleerd en helder communiceren over een brede gamma onderwerpen en kan hij een standpunt ten aanzien van een thema verdedigen door de voor- en nadelen van diverse opties weer te geven. 

Onderwijstaal
Nederlands
Studiebewijs
Certificaat
Niveau
Secundair Volwassenenonderwijs
Toelatingsvoorwaarden
Meer weten over de voorwaarden

Alle cursussen uit de opleiding Italiaans Richtgraad 3 (ERK B2)

Naam Begindatum Einddatum Lesdag Lesmoment Gemeente Lestijden
Italiaans Conversatieklas 1
Officiële naam: Italiaans Vantage Mondeling B
15.09.2023 14.06.2024 vrijdag voormiddag 8560 Wevelgem 60
Italiaans Conversatieklas 1
Officiële naam: Italiaans Vantage Mondeling A
15.09.2023 14.06.2024 vrijdag voormiddag 8560 Wevelgem 60

Zoek een opleiding

Ik wil zoeken met meer filters

Weet je nog niet welke opleiding je wil volgen? We zetten je op weg.

Help mij zoeken