Sommelier

Opleiding
CVO
Onderwijsinstelling
CVO MIRAS
Thema's
Voeding en horeca
Voeding en horeca > Restaurant - Brasserie - Dranken
Locaties
Provincie West-Vlaanderen

Inhoud van de opleiding

In de opleiding Sommelier Volwassenenonderwijs leert men

om zich te verdiepen in de verschillende productieprocessen, wijnen en/of bieren te degusteren en te serveren, de gast advies te geven bij de keuze, bestellingen op te nemen en uit te voeren, in samenspraak de wijn- en/of bierkaart op te maken, wijnen en bieren aan te kopen en de verkoop ervan te promoten en de voorraadkelder te beheren teneinde de gast optimaal te bedienen.

Klantvriendelijk, hygiënisch, voedselveilig, kostenbewust en efficiënt werken zijn een rode draad in deze opleiding.

Studiebewijs
Certificaat
Niveau
Secundair Volwassenenonderwijs
Toelatingsvoorwaarden
Meer weten over de voorwaarden

Alle cursussen uit de opleiding Sommelier

Naam Begindatum Einddatum Lesdag Lesmoment Gemeente Lestijden
Europese wijnen
Officiële naam: Kennis en degustatie Europese wijnen
11.09.2023 22.01.2024 maandag avond 8000 Brugge 80
Franse wijnen
Officiële naam: Kennis en degustatie Franse wijnen
13.09.2023 24.01.2024 woensdag avond 8000 Brugge 80
Wereldwijnen
Officiële naam: Kennis en degustatie wereldwijnen
12.09.2023 23.01.2024 dinsdag avond 8000 Brugge 80