Initiatie keukentechnologie
•
- Initiatie keukentechnologie
Praktische informatie
- Periode
- 04.09.2023 - 09.02.2024
- Lesdag
- woensdag
- Lesmoment
- voormiddag
- Lestijden
- 40
- Lesvorm
- Contactonderwijs
- Duaal leren
- Neen
- Inschrijvingsgeld
- Extra studiekosten
- € 0
- Niveau
- Secundair Volwassenenonderwijs
Inhoud van de cursus
- Officiële naam
- Initiatie keukentechnologie
- Opleidingsprofiel
- Omschrijving
- In deze module dienen de cursisten de noodzakelijke theoretische kennis m.b.t. keukentechnologie te 
 verwerven om in de praktijk te kunnen toepassen. Het betreft hier het kennen van de samenstelling,
 kenmerken, invloed, e.d. van grondstoffen. Van de diverse basisvoedingsmiddelen respectievelijk
 basisbereidingen dienen grondstoffen, voorbereiding, bereidingstechniek en afwerking gekend te zijn.
 De in de praktijk uit te voeren technieken worden theoretisch verklaard, de werkwijze wordt
 demonstratief aangeleerd in de lessen praktijk. Coördinatie tussen praktijk en theorie is dus
 noodzakelijk.
 De leerinhouden behandelen onderwerpen die enerzijds verruimend aansluiten bij de praktijklessen
 en anderzijds tot de parate kennis van elke volwaardige werknemer behoren.
 Ruime aandacht wordt besteed aan hygiëne- en veiligheidsmaatregelen, evenals aan materieel- en
 machinekennis.
- Thema's
- Voeding en horeca
 Voeding en horeca > Restaurant - Brasserie - Bediening
 Voeding en horeca > Restaurant - Brasserie - Keuken
- Toelatingsvoorwaarden
- Meer weten over de voorwaarden
Lesplaats
2018 Antwerpen