Deel 1: Bierkennis en –degustatie basis
              
                
                  Cursus
                
              
                              
                  
                          •
                 Afgelopen
              
                      - Initiatie Bierkennis en –degustatie
Praktische informatie
- Periode
- 06.09.2023 - 12.06.2024
- Lesdag
- woensdag
- Lesmoment
- avond
- Lestijden
- 80
- Lesvorm
- Contactonderwijs
- Duaal leren
- Neen
- Inschrijvingsgeld
- Extra studiekosten
- € 0
- Niveau
- Secundair Volwassenenonderwijs
                                            Bekijk op de cursuspagina wanneer een nieuwe opleiding start
                                  
  
                                                                                          
                          Inhoud van de cursus
- Officiële naam
- Initiatie Bierkennis en –degustatie
- Opleidingsprofiel
- Omschrijving
- In deze module leert de cursist de verschillende biertypes en hun productieprocessen kennen. De cursist leert ook de basistechnieken van het bierproeven en beoordelen volgens een zintuiglijke analyse, inclusief het bespreken van de beoordelingen en het formuleren van een oordeel. Ook het tappen en schenken van bieren komt aan bod, het klaarmaken en reinigen van de tapinstallatie en het vervangen van een vat. 
 De competenties en kennis komen geïntegreerd aan bod in de module. De module wordt als geheel geëvalueerd.
 Volgende generieke competentie zal in deze module geïntegreerd aan bod komen:
 - 3. Werkt volgens de regels van hygiëne en voedselveiligheid
- Thema's
- Voeding en horeca
 Voeding en horeca > Restaurant - Brasserie - Dranken
- Toelatingsvoorwaarden
- Meer weten over de voorwaarden
Lesplaats
                            Begijnhoflaan 1
9200 Dendermonde
        
9200 Dendermonde