Traiteur-banketaannemer
Opleiding
•
- Horeca
-
Brussels Hoofdstedelijk Gewest
Inhoud van de opleiding
In de opleiding Traiteur-banketaannemer worden basisvaardigheden en technieken aangeleerd met betrekking tot het bereiden van traiteurgerechten en het verzorgen van een banketdienst. Na de opleiding kan de cursist:
- richtlijnen met betrekking tot veilig, hygiënisch, milieubewust en ergonomisch werken naleven
- de lokalen en keukenmaterialen onderhouden
- de lokalen en het zaalmaterieel onderhouden
- over de sector een algemeen beeld opbouwen
- basisbereidingen in de keuken uitvoeren
- onder begeleiding de voorbereidende werkzaamheden voor de dienst uitvoeren
- onder begeleiding warme maaltijden bereiden
- onder begeleiding koude maaltijden bereiden
- maaltijden met vlees en gevogelte bereiden
- maaltijden met vis bereiden
- nagerechten bereiden
- traiteurgerechten voor een koud en warm buffet bereiden
- traiteurgerechten voor een koud en warm buffet voorbereiden
- producten voor een koud en warm buffet bewaren
- traiteurgerechten voorbereiden
- traiteurgerechten bereiden
- producten winkelklaar maken
- klanten bedienen
- producten bewaren
- traiteurgerechten voor recepties en ontvangsten bereiden
- traiteurgerechten voor recepties en ontvangsten voorbereiden
- klanten op recepties en ontvangsten bedienen
- onder begeleiding een zaal klaarzetten
- onder begeleiding de omgang met gasten verzorgen
- onder begeleiding gasten bedienen
- onder begeleiding de werkzaamheden in de zaal uitvoeren
- de werkzaamheden in de zaal uitvoeren
- eenvoudige zaalbereidingen voorbereiden
- specifieke zaalbereidingen uitvoeren
- zaalversnijdingen voorbereiden
- gasten bedienen
- de bar voorbereiden
- alcoholvrije dranken schenken
- bier schenken
- de bar voorbereiden
- alcoholhoudende dranken schenken
- cocktails en gemengde dranken schenken
- warme dranken schenken
- wijn schenken
- de banketzaal klaarzetten
- een banketdienst verzorgen
- veiligheid en hygiëne naleven
- voorraadbeheer beheersen
- elementen uit de wetgeving beschrijven
- beroepsreglementering toepassen
- het veilig, hygiënisch, milieubewust en ergonomisch werken organiseren
- voeding- en drankencontrole bewaken
- Studiebewijs
- Certificaat
- Niveau
- Secundair Volwassenenonderwijs
- Toelatingsvoorwaarden
- Meer weten over de voorwaarden