Traiteur-banketaannemer

Opleiding
CVO
Onderwijsinstelling
GO! CVO Brussel
Thema's
Horeca
Locaties
Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Inhoud van de opleiding

In de opleiding Traiteur-banketaannemer worden basisvaardigheden en technieken aangeleerd met betrekking tot het bereiden van traiteurgerechten en het verzorgen van een banketdienst. Na de opleiding kan de cursist:

  • richtlijnen met betrekking tot veilig, hygiënisch, milieubewust en ergonomisch werken naleven
  • de lokalen en keukenmaterialen onderhouden
  • de lokalen en het zaalmaterieel onderhouden
  • over de sector een algemeen beeld opbouwen
  • basisbereidingen in de keuken uitvoeren
  • onder begeleiding de voorbereidende werkzaamheden voor de dienst uitvoeren
  • onder begeleiding warme maaltijden bereiden
  • onder begeleiding koude maaltijden bereiden
  • maaltijden met vlees en gevogelte bereiden
  • maaltijden met vis bereiden
  • nagerechten bereiden
  • traiteurgerechten voor een koud en warm buffet bereiden
  • traiteurgerechten voor een koud en warm buffet voorbereiden
  • producten voor een koud en warm buffet bewaren
  • traiteurgerechten voorbereiden
  • traiteurgerechten bereiden
  • producten winkelklaar maken
  • klanten bedienen
  • producten bewaren
  • traiteurgerechten voor recepties en ontvangsten bereiden
  • traiteurgerechten voor recepties en ontvangsten voorbereiden
  • klanten op recepties en ontvangsten bedienen
  • onder begeleiding een zaal klaarzetten
  • onder begeleiding de omgang met gasten verzorgen
  • onder begeleiding gasten bedienen
  • onder begeleiding de werkzaamheden in de zaal uitvoeren
  • de werkzaamheden in de zaal uitvoeren
  • eenvoudige zaalbereidingen voorbereiden
  • specifieke zaalbereidingen uitvoeren
  • zaalversnijdingen voorbereiden
  • gasten bedienen
  • de bar voorbereiden
  • alcoholvrije dranken schenken
  • bier schenken
  • de bar voorbereiden
  • alcoholhoudende dranken schenken
  • cocktails en gemengde dranken schenken
  • warme dranken schenken
  • wijn schenken
  • de banketzaal klaarzetten
  • een banketdienst verzorgen
  • veiligheid en hygiëne naleven
  • voorraadbeheer beheersen
  • elementen uit de wetgeving beschrijven
  • beroepsreglementering toepassen
  • het veilig, hygiënisch, milieubewust en ergonomisch werken organiseren
  • voeding- en drankencontrole bewaken
Studiebewijs
Certificaat
Niveau
Secundair Volwassenenonderwijs
Toelatingsvoorwaarden
Meer weten over de voorwaarden