Chef de Partie vlees, wild en gevogelte

Opleiding
CVO
Onderwijsinstelling
CVO Qrios
Thema's
Voeding en horeca
Voeding en horeca > Restaurant - Brasserie - Keuken
Locaties
Provincie Vlaams-Brabant

Inhoud van de opleiding

In de opleiding Chef de partie vlees, wild en gevogelte Volwassenenonderwijs leert men

voedingsmiddelen binnen de keuken bestellen en ontvangen, de noodzakelijke voorbereidingen doen, koude en warme maaltijden bereiden volgens de gepaste culinaire technieken en/of volgens technische fiche, de gerechten afwerken en de kwaliteit  controleren teneinde kwaliteitsvolle maaltijden af te leveren aan de gast.

In deze opleiding ligt de focus op de productgroep vlees, wild, gevogelte; vlees, wild en gevogelte staan centraal in de gerechten, maar ook andere productgroepen komen aan bod. Producten, bereidingstechnieken, culinaire toepassingen en nieuwe trends van zowel de  inheemse keuken als de wereldkeuken komen aan bod.

Voedselveilig, hygiënisch, kostenbewust en efficiënt werken zijn een rode draad in deze opleiding.

Studiebewijs
Certificaat
Niveau
Secundair Volwassenenonderwijs
Toelatingsvoorwaarden
Meer weten over de voorwaarden

Alle cursussen uit de opleiding Chef de Partie vlees, wild en gevogelte

Naam Begindatum Einddatum Lesdag Lesmoment Gemeente Lestijden
Budget koken
Officiële naam: Eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten
04.03.2026 01.04.2026 woensdag avond 3000 Leuven 20
Koken met een ster
Officiële naam: Eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten
20.05.2026 10.06.2026 woensdag avond 3000 Leuven 20
Lekker en in conditie
Officiële naam: Eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten
20.05.2026 10.06.2026 woensdag avond 3000 Leuven 20
No waste
Officiële naam: Eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten
28.01.2026 25.02.2026 woensdag avond 3000 Leuven 20
Snel en hip
Officiële naam: Eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten
22.04.2026 13.05.2026 woensdag avond 3000 Leuven 20