Grootkeukenverantwoordelijke
•
- Horeca
-
Brussels Hoofdstedelijk Gewest
Inhoud van de opleiding
In de opleiding Grootkeukenverantwoordelijke worden basisvaardigheden en technieken aangeleerd met betrekking tot het bereiden van gerechten.
Na de opleiding kan de cursist:
- richtlijnen met betrekking tot veilig, hygiënisch, milieubewust en ergonomisch werken naleven
- de lokalen en grootkeukenmaterialen onderhouden
- over de sector een algemeen beeld opbouwen
- basisbereidingen in de keuken uitvoeren
- onder begeleiding warme maaltijden bereiden
- onder begeleiding koude maaltijden bereiden
- maaltijden met vlees en gevogelte bereiden
- maaltijden met vis bereiden
- nagerechten bereiden
- gerechten met vis bereiden
- gerechten met vlees bereiden
- een voedingsmiddelentabel gebruiken
- voedingsleer en dieetleer toepassen
- dieetmaaltijden bereiden
- onder begeleiding van een diëtist menu’s opmaken
- bereide dieetgerechten bewaren
- bereide dieetgerechten regenereren
- grootkeukengerechten bereiden
- bereide gerechten bewaren
- bereide gerechten regenereren
- convenience food en instantproducten gebruiken
- veiligheid en hygiëne naleven
- voorraadbeheer beheersen
- elementen uit de wetgeving beschrijven
- beroepsreglementering toepassen
- het veilig, hygiënisch, milieubewust en ergonomisch werken organiseren
- voeding- en drankencontrole bewaken
- Studiebewijs
- Certificaat
- Niveau
- Secundair Volwassenenonderwijs
- Toelatingsvoorwaarden
- Meer weten over de voorwaarden