Grootkeukenverantwoordelijke

Opleiding
CVO
Onderwijsinstelling
GO! CVO Brussel
Thema's
Horeca
Locaties
Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Inhoud van de opleiding

In de opleiding Grootkeukenverantwoordelijke worden basisvaardigheden en technieken aangeleerd met betrekking tot het bereiden van gerechten.
Na de opleiding kan de cursist:
- richtlijnen met betrekking tot veilig, hygiënisch, milieubewust en ergonomisch werken naleven
- de lokalen en grootkeukenmaterialen onderhouden
- over de sector een algemeen beeld opbouwen
- basisbereidingen in de keuken uitvoeren
- onder begeleiding warme maaltijden bereiden
- onder begeleiding koude maaltijden bereiden
- maaltijden met vlees en gevogelte bereiden
- maaltijden met vis bereiden
- nagerechten bereiden
- gerechten met vis bereiden
- gerechten met vlees bereiden
- een voedingsmiddelentabel gebruiken
- voedingsleer en dieetleer toepassen
- dieetmaaltijden bereiden
- onder begeleiding van een diëtist menu’s opmaken
- bereide dieetgerechten bewaren
- bereide dieetgerechten regenereren
- grootkeukengerechten bereiden
- bereide gerechten bewaren
- bereide gerechten regenereren
- convenience food en instantproducten gebruiken
- veiligheid en hygiëne naleven
- voorraadbeheer beheersen
- elementen uit de wetgeving beschrijven
- beroepsreglementering toepassen
- het veilig, hygiënisch, milieubewust en ergonomisch werken organiseren
- voeding- en drankencontrole bewaken

Studiebewijs
Certificaat
Niveau
Secundair Volwassenenonderwijs
Toelatingsvoorwaarden
Meer weten over de voorwaarden