Zaalverantwoordelijke

Opleiding
CVO
Onderwijsinstelling
CVO Vitant
Thema's
Horeca
Locaties
Provincie Antwerpen

Inhoud van de opleiding

In de opleiding Zaalverantwoordelijke worden basisvaardigheden en technieken aangeleerd met betrekking tot het klaarzetten van het restaurant.

Na de opleiding kan de cursist:

  • richtlijnen met betrekking tot veilig, hygiënisch, milieubewust en ergonomisch werken naleven
  • de lokalen en keukenmaterialen onderhouden
  • de lokalen en het zaalmaterieel onderhouden
  • over de sector een algemeen beeld opbouwen
  • basisbereidingen in de keuken uitvoeren
  • onder begeleiding de voorbereidende werkzaamheden voor de dienst uitvoeren
  • onder begeleiding warme maaltijden bereiden
  • onder begeleiding een zaal klaarzetten
  • onder begeleiding de omgang met gasten verzorgen
  • onder begeleiding gasten bedienen
  • onder begeleiding de werkzaamheden in de zaal uitvoeren
  • de werkzaamheden in de zaal uitvoeren
  • eenvoudige zaalbereidingen voorbereiden
  • specifieke zaalbereidingen uitvoeren
  • zaalversnijdingen voorbereiden
  • gasten bedienen
  • de bar voorbereiden
  • alcoholvrije dranken schenken
  • bier schenken
  • de bar voorbereiden
  • alcoholhoudende dranken schenken
  • cocktails en gemengde dranken schenken
  • warme dranken schenken
  • wijn schenken
  • het restaurant klaarzetten
  • de reglementering en algemene wetgeving van wijn toelichten
  • het vinificatieproces verklaren
  • voor de bewaring van de wijn instaan
  • wijn op een correcte manier degusteren
  • de verschillende wijnen op een correcte manier serveren
  • de verschillende flessen, de soorten kurken en de soort glazen beschrijven
  • voor de netheid en hygiëne van de bar en bijhorende lokalen instaan
  • veiligheid en hygiëne naleven
  • voorraadbeheer beheersen
  • elementen uit de wetgeving beschrijven
  • beroepsreglementering toepassen
  • het veilig, hygiënisch, milieubewust en ergonomisch werken organiseren
  • voeding- en drankencontrole bewaken
Studiebewijs
Certificaat
Niveau
Secundair Volwassenenonderwijs
Toelatingsvoorwaarden
Meer weten over de voorwaarden

Alle cursussen uit de opleiding Zaalverantwoordelijke

Naam Begindatum Einddatum Lesdag Lesmoment Gemeente Lestijden
Initiatie warme keuken
Officiële naam: Initiatie warme keuken
04.09.2023 17.11.2023 maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag voormiddag, namiddag 2018 Antwerpen 80
Initiatie warme keuken
Officiële naam: Initiatie warme keuken
04.09.2023 17.11.2023 maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag voormiddag, namiddag 2018 Antwerpen 80