Initiatie keukentechnologie

Cursus
CVO
Afgelopen
Officiële naam
Initiatie keukentechnologie
Onderwijsinstelling
CVO Vitant
Website
Cursuspagina
Opleiding
Hotel (CVO Vitant)

Praktische informatie

Periode
04.09.2023 - 09.02.2024
Lesdag
woensdag
Lesmoment
voormiddag
Lestijden
40
Lesvorm
Contactonderwijs
Duaal leren
Neen
Inschrijvingsgeld
€ 60
Extra studiekosten
€ 0
Niveau
Secundair Volwassenenonderwijs
Bekijk op de cursuspagina wanneer een nieuwe opleiding start

Inhoud van de cursus

Officiële naam
Initiatie keukentechnologie
Opleidingsprofiel
Omschrijving

In deze module dienen de cursisten de noodzakelijke theoretische kennis m.b.t. keukentechnologie te
verwerven om in de praktijk te kunnen toepassen. Het betreft hier het kennen van de samenstelling,
kenmerken, invloed, e.d. van grondstoffen. Van de diverse basisvoedingsmiddelen respectievelijk
basisbereidingen dienen grondstoffen, voorbereiding, bereidingstechniek en afwerking gekend te zijn.
De in de praktijk uit te voeren technieken worden theoretisch verklaard, de werkwijze wordt
demonstratief aangeleerd in de lessen praktijk. Coördinatie tussen praktijk en theorie is dus
noodzakelijk.
De leerinhouden behandelen onderwerpen die enerzijds verruimend aansluiten bij de praktijklessen
en anderzijds tot de parate kennis van elke volwaardige werknemer behoren.
Ruime aandacht wordt besteed aan hygiëne- en veiligheidsmaatregelen, evenals aan materieel- en
machinekennis.

Thema's
Voeding en horeca
Voeding en horeca > Restaurant - Brasserie - Bediening
Voeding en horeca > Restaurant - Brasserie - Keuken
Toelatingsvoorwaarden
Meer weten over de voorwaarden

Lesplaats

Desguinlei 244
2018 Antwerpen

51.19861, 4.39781