Voedingstechnologie hotel

Cursus
CVO
Afgelopen
Officiële naam
Voedingstechnologie hotel
Onderwijsinstelling
CVO Vitant
Website
Cursuspagina
Opleiding
Hotel (CVO Vitant)

Praktische informatie

Periode
04.09.2023 - 09.02.2024
Lesdag
woensdag
Lesmoment
namiddag
Lestijden
40
Lesvorm
Contactonderwijs
Duaal leren
Neen
Inschrijvingsgeld
€ 60
Extra studiekosten
€ 0
Niveau
Secundair Volwassenenonderwijs
Bekijk op de cursuspagina wanneer een nieuwe opleiding start

Inhoud van de cursus

Officiële naam
Voedingstechnologie hotel
Opleidingsprofiel
Omschrijving

Deze module stelt zich als doel de theoretische kennis te verwerven i.v.m. de in de praktijk gebruikte
voedingsmiddelen, ten einde het aankopen, bewaren en verwerken ervan oordeelkundig te kunnen
uitvoeren.
De nadruk wordt gelegd op het gebruik van de juiste terminologie van voedingswaren en
productkennis. Vervolgens leert men praktijkgerichte etikettering interpreteren. Er wordt beoogd dat
cursisten inzicht verwerven in de markt- en prijsevolutie van de producten. De aandacht wordt verder
gevestigd op prijs-kwaliteitverhouding.
Hygiënereglementering i.v.m. ontvangst en opslag van goederen krijgt in deze module bijzondere
aandacht.

Thema's
Voeding en horeca
Voeding en horeca > Restaurant - Brasserie - Bediening
Voeding en horeca > Restaurant - Brasserie - Keuken
Toelatingsvoorwaarden
Meer weten over de voorwaarden

Lesplaats

Desguinlei 244
2018 Antwerpen

51.19861, 4.39781