Sommelier
•
- Serveren van dranken en gerechten
Praktische informatie
- Periode
- 09.09.2024 - 17.01.2025
- Lesdag
- woensdag, donderdag
- Lesmoment
- avond
- Lestijden
- 80
- Lesvorm
- Contactonderwijs
- Duaal leren
- Neen
- Inschrijvingsgeld
- € 120
- Extra studiekosten
- € 0
- Niveau
- Secundair Volwassenenonderwijs
Inhoud van de cursus
- Officiële naam
- Serveren van dranken en gerechten
- Opleidingsprofiel
- Omschrijving
In deze module leert de cursist gasten onthalen en adviseren betreffende bijpassende wijnen of bieren, bestellingen opnemen, de gekozen bieren of wijnen op temperatuur brengen, uitschenken en opdienen samen met de bestelde gerechten. Ook het inrichten, op orde zetten en opruimen van de office, toog of bar hoort daarbij, evenals het reinigen en opbergen van gebruikte materialen.
Het spreekt voor zich dat de module zich afspeelt in een (gesimuleerde) restaurantsetting.
De competenties en kennis komen geïntegreerd aan bod in de module. De module wordt als geheel geëvalueerd.
Volgende generieke competenties zullen in deze module geïntegreerd aan bod komen:
- 1. Werkt in teamverband
- 2. Werkt kostenbewust met oof voor veiligheid, milieu, kwaliteit en welzijn
- 3. Werkt volgens de regels van hygiëne en voedselveiligheid
- 4. Handelt integer- Thema's
- Voeding en horeca
Voeding en horeca > Restaurant - Brasserie - Dranken - Toelatingsvoorwaarden
- Meer weten over de voorwaarden
Lesplaats
3000 Leuven